Dan odprtih vrat v Kamniku

V petek 13. 4. 2018 med 15:00 in 18:00 in v soboto 14. 4. 2018 med 09:00 in 15:00 vas vabimo na dan odprtih vrat v Kamnikkjer bomo predstavili moderno individualno hišo. V že vseljeni nizkoenergijski hiši boste občutili pomen kakovostnega bivanja  z najvišjo stopnjo energetske učinkovitosti in bivalnega udobja.  Predstavljena hiša se odlično vključuje v okolje ter hkrati izpolnjuje želje investitorja po prostornosti, funkcionalnosti ter zdravem in varčnem bivanju. 

INDIVIDUALNA HIŠA KAMNIK

Hiša ima 182 m2 bivalne površine, spodaj pa se nahajajo še kletni prostori ter garaža.  Glavni vhod v hišo je v kleti, iz katere vodijo stopnice do pritličja in nadstropja. V  pritličju se nahaja večji dnevno bivalni prostor, spalnica, kabinet in kopalnica.  Iz jedilnice je izhod na prekrasno teraso, ki nudi investitorjem neposredni stik z okolico. Nadstropje je namenjeno otrokom, tam se namreč nahajajo tri sobe in kopalnica ter večji predprostor z igrali za otroke. 

Hiša je moderno pravokotno zasnovana  dim. 12,28 m x 9,28 m. Streha je dvokapnica z naklonom 38° in 39 ° ter dvema kubusoma z naklonom 5 cm. Zunanje stene hiše so zgrajene v našem nizkoenergijskem konstrukcijskem sistemu Rihter Optimal + , ki je odličen toplotno in zvočno izolativni sistem. Vgrajena toplotna izolacija je kamena volna v skupni debelini 350 mm. V sistemu Optimal + je dodana inštalacijska ravnina 60 mm, ki je namenjena razvodu inštalacij brez poseganja v zrakotesni ovoj hiše.

Za potrebe ogrevanja, sanitarne vode in prezračevanja se v hiši uporablja kompaktna naprava Nilan, ki združuje vse potrebne komponente za ogrevanje/hlajenje, prezračevanje in pripravo sanitarne vode. Deluje na principu povezovanja vseh naštetih komponent in tako dosega maksimalne izkoristke. Z vgradnjo omenjene naprave je možna pridobitev subvencije iz Ekosklada.

Ker je hiša vseljena, se je na ogled potrebno predhodno prijavitiPrijavite se lahko na spodnjem gumbu

 

Na dnevu odprtih vrat se boste lahko prepričali o vrhunskih tehnoloških rešitvah, ki jih vgrajujemo v naše hiše. Naši strokovnjaki za montažno gradnjo vam bodo z veseljem podali vse informacije ter predstavili naše konstrukcijske sisteme za pasivno in nizkoenergijsko gradnjo. Izvedeli boste tudi vse o ogrevanju in prezračevanju.

Točne naslove za ogled hiše vam bomo poslali naknadno po elektronski pošti pred samim dogodkom. Število ogledov  je omejeno, zato vam priporočamo, da se na dogodek čimprej prijavite.  Ogled hiše bo potekal vodeno z zaposlenimi v podjetju Rihter. Prosimo, da upoštevate navodila, ki jih boste prejeli ob vstopu v hišo.

Veselimo se vašega obiska!

Rihter d.o.o.