Obvestilo o varstvu osebnih podatkov

Komu se posredujejo osebni podatki, ki jih podam ob izpolnitvi obrazca za prejemanje obvestil?

Osebni podatki ( ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka, IP naslov) , ki ga podate ob prijavi na e-novice, poslano povpraševanje ali naročilo kataloga, se posreduje podjetju Rihter d.o.o. v komercialne namene (v nadaljevanju podjetje Rihter).

Na podlagi vaše privolitve, ki ste jo dali ob prijavi na prejemanje obvestil, vas bo podjetje Rihter obveščalo o svojih prodajnih novostih, akcijah, dogodkih in dodatno informiralo o svojem prodajnem programu.

Podjetje Rihter kot upravljavec osebnih podatkov spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovalo in ga brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih uporabilo v druge namene, kot v namene, za katere so bili osebni podatki posredovani.

Podjetje Rihter osebne podatke obdeluje v skladu z zahtevami veljavne evropske in nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov. Za namen varstva osebnih podatkov ima sprejet interni pravilnik o varnosti osebnih podatkov. Povzetek pravilnika – Politika varstva osebnih podatkov – je javno objavljen na spletni strani podjetja. Vsak posameznik ima pravico, da se na zahtevo seznani s pravilnikom podjetja Rihter.

 

Kdaj podjetje Rihter prejme moje osebne podatke, ki jih posredujem ob prijavi na prejemanje obvestil?

Na spletni strani podjetja Rihter na obrazcu za prijavo na e-novice, povpraševanje ali na naroči katalog, vpišete vaše osebne podatke.

Prijavo morate potrditi s klikom na gumb. S to potrditvijo dovoljujete, da podjetje Rihter vaše osebne podatke, ki ste jih navedli na želenem obrazcu, uporabi za namen trženja in s tem posredovanja novosti o prodajnih ponudbah, vabilih na dogodke ter hkrati potrjujete, da ste seznanjeni z Obvestilom o varstvu osebnih podatkov , s Politiko varstva osebnih podatkov ter z možnostjo, da lahko vašo privolitev za obdelavo kadarkoli prekličete.

Da je vaša prijava uspešna, morate izpolniti obrazec in klikniti soglašam.

Podjetje Rihter bo vaše osebne podatke pridobilo in jih začelo obdelovati po potrditvi in izpolnitvi obrazca in po prejemu z vaše strani potrjenega potrditvenega e-sporočila.

 

Koliko časa in za kakšen namen podjetje Rihter obdeluje moje osebne podatke?

Vaši osebni podatki, ki jih navedete ob izpolnitvi obrazca za prejemanje obvestil, podjetje Rihter hrani v evidenci za namen trženja, ki se izvaja na način posredovanja novosti o prodajni ponudbi na vaš elektronski naslov, ki ga podjetje Rihter hrani do vašega preklica.

Pravna podlaga za obdelavo elektronskega naslova, ki ga podate ob prijavi na Rihter obvestila je vaša privolitev, ki jo lahko kadarkoli prekličete z obvestilom na elektronski naslov novice@rihter.si oziroma z ustrezno označitvijo odjave ali preklica ob prejemu e-sporočila s strani podjetja Rihter.

 

Ali se bo moj elektronski naslov posredoval tretjim osebam?

Podjetje Rihter vašega elektronskega naslova brez vaše zahteve nikoli ne bo posredovalo tretjim osebam.

Vaš elektronski naslov podjetje Rihter brez vaše izrecne privolitve tudi nikoli ne bo posredovalo v druge države ali mednarodne organizacije.

 

Kdo so uporabniki podatkov?

Uporabnik podatkov je podjetje Rihter.

 

Kako bo podjetje Rihter uporabljalo moj elektronski naslov, ki ga posredujem ob prijavi na obvestila?

Elektronski naslov, ki ga posredujete ob prijavi na obvestila, bo uporabljalo podjetje Rihter le za lastne potrebe in v skladu z namenom za katerega ste elektronski naslov posredovali.

 

Kako so zavarovani moji osebni podatki v podjetju Rihter?

Zavarovanje osebnih podatkov poteka skladno z določili Pravilnika o varstvu osebnih podatkov. Izpolnjene prijave na e-novice prejme družba The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp, a State of Georgia limited liability companyd kot pogodbeni obdelovalec podjetja Rihter in jih posreduje podjetju Rihter.

Elektronski naslov naveden ob prijavi na e-novice s pravilnikom pooblaščene osebe vnesejo v ustrezno evidenco podjetja Rihter. Dostop do računalniškega sistema in evidence je mogoč le preko posamezne računalniške enote in preko osebnega gesla posameznika. Dostop do prostorov družbe je ustrezno zavarovan.

 

Kakšne so moje pravice z zvezi s posredovanimi osebnimi podatki?

Podjetje Rihter ima obveznost, da obdeluje osebne podatke le za namen, za katerega ste osebne podatke posredovali. Pravico imate, da kontrolirate izvrševanje te obveznosti. Kadarkoli lahko prekličete svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov, zahtevate, da vam podjetje Rihter omogoči vpogled v vaše osebne podatke, ki jih obdeluje, zahtevate, da vam posreduje podatke (kopijo, izpis) o obdelavi vaših osebnih podatkov ali zahtevate popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih podatkov. Prav tako lahko zahtevate, da podjetje Rihter vaše osebne podatke prenese na drugo fizično ali pravno osebo, ki jo vi določite.

Vsa morebitna vprašanja ali zahtevke posredujte na elektronski naslov novice@rihter.si.

Podjetje Rihter bo na vašo zahtevo odgovorilo v najkrajšem možnem času oziroma najkasneje v roku 30 dni.

V primeru, da z našim odgovorom na vaš zahtevek za vpogled, popravek, prepoved obdelave, prenos podatkov ali izbris podatkov niste zadovoljni oziroma menite, da so vam kršene pravice do varstva osebnih podatkov, se lahko pritožite nacionalnemu nadzornemu organu, na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana.

 

Upravljavec osebnih podatkov je:
Rihter d.o.o.
Loke 40
3333 Ljubno ob Savinji

 

Kontaktna oseba za varstvo osebnih podatkov je:
Saša Jazbec dipl.upr.org.
e-naslov: sasa.jazbec@rihter.si
telefon: 03 839 04 30