fbpx
Politika varstva osebnih podatkov

Zakaj podjetje Rihter zbira ter obdeluje moje osebne podatke?

Cilj podjetja Rihter je, da potencialnim kupcem montažnih hiš omogoča možnost čim boljšega informiranja o ponudbi, storitvah, akcijah, novostih, dogodkih. Z namenom, da dosežemo ta cilj, vam s pomočjo zbranih osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, omogočamo možnost boljšega informiranja.

Podjetje Rihter obdeluje vaše osebne podatke izključno na podlagi vaše privolitve in samo za namen oziroma namene za katere ste vaše osebne podatke posredovali v podjetje Rihter.

 

Katere moje osebne podatke podjetje Rihter zbira in obdeluje?

Podjetje Rihter zbira in obdeluje izključno le tiste vaše osebne podatke, ki ste jih posredovali ob prijavi na določeno storitev (prijava na e-novice, obrazec za povpraševanje, obrazec za naročilo kataloga itd.) oziroma, ki ste jih posredovali kot kontaktne podatke z namenom dodatnega informiranja s strani podjetja Rihter (spletni kontaktni obrazec). Ti osebni podatki so lahko: elektronski naslov, ime in priimek, naslov vašega prebivališča, vaša telefonska številka, IP naslov.

Z obiskom spletne strani pa s pomočjo t. i. piškotkov podjetje Rihter zbira tudi informacije o tem , kolikokrat obiščete našo spletno stran in katere vsebine na naši spletni strani vas pritegnejo. Piškotki nam omogočajo optimizacijo spletne strani glede na vaše želje in zanimanja vam pa s tem omogočajo večje zadovoljstvo ob nadaljnjih obiskih naše spletne strani. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

 

Kdo obdeluje moje osebne podatke?

Upravljavec vaših osebnih podatkov je podjetje Rihter d.o.o., Loke 40, 3333 Ljubno ob Savinji.

Kontaktna oseba za varstvo vaših podatkov je Saša Jazbec dipl.upr.org.

Vaše osebne podatke obdelujejo s strani podjetja Rihter d.o.o. pooblaščene osebe, ki so usposobljene za zagotavljanje celotnega varstva osebnih podatkov.

 

Kako je zagotovljeno varstvo mojih osebnih podatkov?

Podjetje Rihter kot upravljavec osebnih podatkov spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vse pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih uporabilo v druge namene, kot v namene, za katere so bili osebni podatki posredovani.

Osebne podatke obdelujemo v skladu z zahtevami veljavne evropske in nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov. Za namen varstva osebnih podatkov imamo sprejet interni pravilnik o varnosti osebnih podatkov. Vsak posameznik ima pravico, da se na zahtevo seznani s pravilnikom podjetja Rihter.

 

Koliko časa hranite moje osebne podatke?

Osebne podatke, ki nam jih posredujete obdelujemo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen za katerega so bili posredovani. Po izpolnitvi namena se osebni podatki, ki ste nam jih posredovali izbrišejo. V kolikor osebne podatke posredujete za namen boljšega informiranja se le-ti zbirajo in obdelujejo do vašega preklica, ki ga lahko podate kadarkoli na naslov novice@rihter.si.

 

Ali lahko zahtevam izbris osebnih podatkov?

Da. Izbris osebnih podatkov iz naših evidenc lahko zahtevate kadarkoli na naslov novice@rihter.si.

 

Kakšne so še moje pravice glede osebnih podatkov, ki jih posredujem?

Podjetje Rihter ima obveznost, da obdeluje osebne podatke le za namen, za katerega ste osebne podatke posredovali. Pravico imate, da kontrolirate izvrševanje te obveznosti. Kadarkoli lahko prekličete svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov, zahtevate, da vam podjetje Rihter omogoči vpogled v vaše osebne podatke, ki jih obdeluje, zahtevate, da vam posreduje podatke (kopijo, izpis) o obdelavi vaših osebnih podatkov ali zahtevate popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih podatkov. Prav tako lahko zahtevate, da podjetje Rihter vaše osebne podatke posreduje drugi fizični ali pravni osebo, ki jo vi določite.

Vsa morebitna vprašanja ali zahtevke posredujte na elektronski naslov novice@rihter.si. Za varstvo vaših osebnih podatkov, ki jih posredujete podjetju Rihter je pristojna Saša Jazbec.

Podjetje Rihter bo na vašo zahtevo odgovorilo v najkrajšem možnem času oziroma najkasneje v roku 30 dni.

V primeru, da z našim odgovorom na vaš zahtevek za vpogled, popravek, prepoved obdelave, prenos podatkov ali izbris podatkov niste zadovoljni oziroma menite, da so vam kršene pravice do varstva osebnih podatkov, se lahko pritožite nacionalnemu nadzornemu organu, na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana.