Blog – old / Zakaj graditi montažno hišo?

Zakaj graditi montažno hišo?

Zakaj graditi montažno hišo?

Montažna hiša postaja s svojimi lastnostmi gradnje nov svetovni trend. Tradicionalne gradnje sicer še vedno veljajo za običajno izbiro, vendar se pri tem vedno več ljudi zaveda, da so hkrati tudi potratne, stroškovno neučinkovite in neprilagodljive. Enostavna gradnja in prilagodljiva narava montažne hiše sta lastnosti, ki množično privabljata nove lastnike stanovanj. Generacije ljudi, ki z vlaganji vstopajo na nepremičninski trg, si želijo, da bi bili njihovi novi domovi cenovno ugodni, a hkrati dovolj zanesljivi in ekološki.

Pri našem delu panele montažne hiše sestavljamo v proizvodnji, nato pa posamezne elemente s kamioni pripeljemo na gradbišče. Na pripravljeni temeljni plošči na gradbišču  pričnemo z gradnjo montažne hiše. Ta oblika gradnje ima številne prednosti, kot so zmanjševanje odpadkov, skrajšani roki gradnje, fiksni in predvidljivi stroški, manjša poraba kvalificiranih delavcev ter omejen vpliv na okolje gradbišča.

 

Predvidljivi in stroškovno učinkoviti stroški montažne gradnje

Gradbeni projekt montažne hiše v primerjavi s tradicionalnimi gradbenimi projekti zelo redko preseže prvotni proračun, namenjen za vse predvidene stroške v ponudbi. Prav zato naše podjetje pri gradnji montažne hiše mnogo lažje predvidi vse stroške, ki bodo pri gradbenem podjetju nastali. Prav tako lahko vnaprej določimo cene posameznih konstrukcijskih elementov, zato lahko v ponudbi postavimo objektivno končno ceno montažne hiše. Gradnja montažne hiše je stroškovno učinkovitejša od tradicionalne gradnje tudi zato, ker je njena izdelava, postavitev in vgradnja časovno mnogo hitrejša. Montažna hiša je zaradi svojega načina gradnje stroškovno učinkovita tudi zato, ker posredno in predvsem dolgoročno vpliva na stroške elektrike. Z bivanjem v montažni hiši boste prihranili precej denarja pri računih za električno energijo.

Gradnja montažnih hiš je mnogo hitrejša

Montažne hiše največkrat potrebujejo mnogo manj časa za gradnjo, kot je to moč zaznati pri gradnjah tradicionalnih domov. Ker panele montažnih hiš sestavljamo v proizvodnji, nam to omogoča učinkovito razporeditev hkratnega dela, tako na lokaciji novega objekta kot v proizvodnji. Vzporedno s takšnim načinom dela se montažni gradbeni projekt lahko skrajša za polovico od običajnega časa, ki ga sicer zahtevajo tradicionalne gradnje hiš. V našem podjetju je prihranek časa posledica vnaprejšnjega načrtovanja, hitrejše izdelave, zmanjšanja zamud zaradi slabega vremena ter časovnega načrtovanja gradbenih podizvajalcev.

 

 

Boljši nadzor kakovosti pri gradnji montažne hiše

Zagotavljanje visokokakovostnih montažnih hiš je na splošno uspešnejše, saj stene montažnih hiš izdelujemo v nadzorovanih proizvodnih objektih, kjer uporabljamo natančno opremo in standardizirane postopke. Posamezne panele izdelujemo na podlagi načrtov in natančnih specifikacij o uporabljenih materialih in postopkih gradnje, zato je končna struktura montažne hiše skladna z vašimi načrti in željami.

Montažne hiše s trajnostnimi in kakovostnimi gradbenimi materiali

Montažne hiše so izdelane iz gradbenih materialov, kateri so se v zadnjih letih močno izboljšali. Nosilna konstrukcija je iz lesa, ki je obojestransko oploščena z nosilnimi ploščami, zaradi tega so montažne hiše Rihter tudi bolj potresno stabilne. Materiali v naših hišah omogočajo odlično zvočno in požarno zaščito, poleg tega pa so tudi visokoizolativni in zagotavljajo visoko energijsko učinkovitovst. Montažne hiše Rihter so zaradi tega varčne in prijetne za bivanje, tudi za več generacij.