Novice / Dan odprtih vrat Zg. Gameljne
DAN ODPRTIH VRAT ZG. GAMELJNE

Zaradi velikega zanimanja in povpraševanja po ogledih naših hiš, za vas ponovno odpiramo vrata individualne pasivne hiše 132 v Zg. Gameljnah. 

Vabimo vas, da nas obiščete na DNEVU ODPRTIH VRAT, ki bo v petek, 7. 10. 2022, od 14:00 do 18:00 in v soboto, 8. 10. 2022, od 09:00 do 14:00 v Zg. Gameljnah. Ogledali si boste lahko individualno moderno pasivno hišo, razgibanega tlorisa z ravno streho, ki se odlično prilega v okoliš, lastnikom pa nudi najvišji bivanjski standard.

 

INDIVIDUALNA PASIVNA HIŠA 132

Glede na lokacijske danosti ter željo investitorja po moderni zasnovi objekta, smo zasnovali pasivno montažno hišo z ravno streho. Zgrajena je v konstrukcijskem sistemu Optimal+, katerega odlikuje izvrstna toplotna izolativnost zunanjega ovoja brez toplotnih mostov in najvišja stopnja bivalnega udobja. Hiša ima 132 m2 bivalne površine. V spodnjem pritličnem delu se nahajajo hodnik, kabinet ter večji dnevno bivalni prostor s kuhinjo, ki nudi neposreden stik z zunanjo teraso in vrtom ter tako sredi mesta družini omogoča bivanje v sožitju z naravo. V pritličnem delu se kot del hiše, z lastnim vhodom, nahaja tudi lopa v velikosti 21 m2. V zgornjem delu sta dve otroški sobi, spalnica, garderobna soba, utiliti in kopalnica. Vsi prostori nudijo ogromno svetlobe in so na svoji kvadraturi optimalno izkoriščeni za udobno bivanje štiričlanske družine.

Tlorisna površina objekta: neto 132  m2
Lopa: 21 m2

 

NAPREDNE TEHNOLOŠKE REŠITVE

Vsi materiali, ki jih v podjetju Rihter uporabljamo pri montažni gradnji, so naravni in visoko izolativni, ki sledijo načelom trajnostne gradnje za zdravo, varčno in udobno bivanje. V podjetju Rihter v naše hiše že standardno vgrajujemo kompaktne naprave proizvajalca NILAN, ki združujejo vse potrebne komponente za ogrevanje/hlajenje, prezračevanje in pripravo sanitarne vode. Delujejo na principu povezovanja vseh naštetih komponent in tako dosegajo maksimalne izkoristke. Koncept je zasnovan na drugačen način kot pri ostalih sistemih ogrevanja. Kompaktna naprava po sistemu toplotne črpalke zrak–zrak odpadnemu zraku odvzema toploto in segreva vstopni zrak za prezračevanje (obrnjen sistem je poleti za pohlajevanje).

V okviru koncepta Zero energy  lahko katerokoli našo hišo nadgradimo še s sončno energijo, s katero bo vaša hiša postala popolnoma energetsko neodvisna in v celoti samozadostna.  Tako boste že od samega začetka bivanja  živeli praktično brez kakršnihkoli stroškov za električno energijo.

RIHTER SVETUJE

Na dnevu odprtih vrat vam bodo naši strokovnjaki za montažno gradnjo z veseljem predstavili celovitost naše ponudbe, od začetne ideje do ključa,  potek gradnje, konstrukcijske sisteme Rihter ter tehnologijo gradnje visokokakovostnih in energetsko učinkovitih hiš Rihter.

Točne naslove za ogled hiše vam bomo poslali naknadno po elektronski pošti pred samim dogodkom. Število ogledov je omejeno, zato vam priporočamo, da se na dogodek čimprej prijavite. Prijavo opravite na spodnjem koledarju. Prijavite se lahko najkasneje do četrtka, 6.10.2022 do 24:00, oziroma do zapolnitve vseh mest.

Veselimo se vašega obiska!

Rihter d.o.o.