Novice / Dan odprtih vrat Žabnica
DAN ODPRTIH VRAT ŽABNICA

V okviru Dnevov pasivnih hiš, ki ga med 11. in 13. novembrom 2022 organizirata Fakulteta za arhitekturo in Konzorcij pasivna hiša, odpiramo vrata naše pasivne hiše v Žabnici.

Vabimo vas, da nas obiščete na DNEVU ODPRTIH VRAT, ki bo v petek, 11.11.2022, od 14:00 do 18:00 v Žabnici. Ogledali si boste lahko individualno  pasivno hišo, prilagojeno željam lastnikov.

 

 

INDIVIDUALNA PASIVNA HIŠA 138

Glede na lokacijske danosti ter željo investitorja, smo zasnovali pasivno montažno hišo z dvokapno streho. Hiša ima 138 m2 bivalne površine. V pritličju hiše se nahajajo vetrolov, utiliti, WC, shramba, kabinet ter velik, odprt dnevni prostor s kuhinjo in veliko naravne svetlobe. Po montažnih stopnicah se nato povzpnemo v mansardo, kjer se poleg glavne spalnice nahajata še dve sobi ter kopalnica.

Tlorisna površina objekta: 138 m2

 

NAPREDNE TEHNOLOŠKE REŠITVE

Vsi materiali, ki jih v podjetju Rihter uporabljamo pri montažni gradnji, so naravni in visoko izolativni, ki sledijo načelom trajnostne gradnje za zdravo, varčno in udobno bivanje. V podjetju Rihter v naše hiše že standardno vgrajujemo kompaktne naprave proizvajalca NILAN, ki združujejo vse potrebne komponente za ogrevanje/hlajenje, prezračevanje in pripravo sanitarne vode. Delujejo na principu povezovanja vseh naštetih komponent in tako dosegajo maksimalne izkoristke. Koncept je zasnovan na drugačen način kot pri ostalih sistemih ogrevanja. Kompaktna naprava po sistemu toplotne črpalke zrak–zrak odpadnemu zraku odvzema toploto in segreva vstopni zrak za prezračevanje (obrnjen sistem je poleti za pohlajevanje).

V okviru koncepta Zero energy  lahko katerokoli našo hišo nadgradimo še s sončno energijo, s katero bo vaša hiša postala popolnoma energetsko neodvisna in v celoti samozadostna.  Tako boste že od samega začetka bivanja  živeli praktično brez kakršnihkoli stroškov za električno energijo.

RIHTER SVETUJE

Na dnevu odprtih vrat vam bodo naši strokovnjaki za montažno gradnjo z veseljem predstavili celovitost naše ponudbe, od začetne ideje do ključa,  potek gradnje, konstrukcijske sisteme Rihter ter tehnologijo gradnje visokokakovostnih in energetsko učinkovitih hiš Rihter.

Točne naslove za ogled hiše vam bomo poslali naknadno po elektronski pošti pred samim dogodkom. Število ogledov je omejeno, zato vam priporočamo, da se na dogodek čimprej prijavite. Prijavo opravite na spodnjem koledarju. Prijavite se lahko najkasneje do četrtka, 10.11.2022 do 24:00, oziroma do zapolnitve vseh mest.

Veselimo se vašega obiska!

Rihter d.o.o.