Novice / Dan odprtih vrat v Škofji Loki

V petek, 8.11.2019, od 12:00 do 17:00, in v soboto, 9.11.2019, od 09:00 do 17:00, vas vabimo na ogled skoraj nič-energijske montažne hiše 116 v Škofjo Loko.

 

HIŠA 116

 

V Škofji Loki bomo predstavili hišo, ki je kljub majhni kvadraturi (116 kvadratnih metrov) primerna za udobno bivanje štiričlanske družine.

Poleg večjega bivalnega prostora s kuhinjo in jedilnico ima dve otroški sobi, spalnico z lastno kopalnico in garderobo, ter utility.  Dnevni prostor povezuje hišo z vrtom in nudi neposreden stik z naravo, kjer lahko družina preživlja svoj prosti čas na prečudoviti terasi. Svetlobo prostoru dajejo velike steklene površine na jugu, ki omogočajo optimalni izkoristek sončne energije pozimi in s tem dodatno povečajo energetsko varčnost objekta.

 

 

Toplotni ovoj predstavljene hiše je visoko izolativen, brez toplotnih mostov in dosega standard pasivne gradnje. Vgrajeno je energijsko učinkovito stavbno pohištvo ter sistem prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka brez dodatnega talnega ogrevanja, ki ni potreben zaradi velike energetske varčnosti objekta. Hiša se ogreva in pohlajuje kar preko sistema prezračevanja. Kompaktna naprava v prvi stopnji odvzema toploto odpadnemu toplemu zraku s pomočjo rekuperacije. Na drugi stopnji ta naprava odpadnemu zraku s pomočjo črpalke zrak-zrak ali zrak voda odvzame še dodatno toploto in s tem ogreva sanitarno vodo ali pa ogreva prostore hiše. Z dvostopenjskim odvzemom toplote resnično maksimalno izkoristimo temperaturo odpadnega zraka. Enak, a obrnjen proces pohlajevanja poteka v pregretih vročih dneh, ko naprava pohlajuje vstopni zrak. Pri pohlajevanju pa na račun odpadne toplote pridobivamo »brezplačno« toplo, sanitarno vodo. Tako grajena hiša nam skupaj s kompaktno napravo omogoča, da si v vsakem letnem času ne glede na zunanjo temperaturo za minimalne stroške prilagodimo temperaturo bivalnega okolja tako, kot nam le ta najbolj ustreza.

Vsi materiali, ki so uporabljeni pri gradnji, so naravni in visoko izolativni, ki sledijo načelom trajnostne gradnje za zdravo, varčno in udobno bivanje. Hiša izpolnjuje vse zahteve za pridobitev nepovratnih finančnih spodbud Ekosklada.

 

RIHTER SVETUJE

 

Naši strokovnjaki za montažno gradnjo vam bodo z veseljem podali vse informacije. Točne naslove za ogled hiše vam bomo poslali naknadno po elektronski pošti pred samim dogodkom. Število ogledov je omejeno, zato vam priporočamo, da se na dogodek čimprej prijavite. Prijavo opravite na spodnjem koledarju. Prijavite se lahko najkasneje do četrtka, 7.11.2019 oziroma do zapolnitve vseh mest.

Veselimo se vašega obiska!

Rihter d.o.o.