Novice / Dan odprtih vrat v Šentvidu pri Stični
DAN ODPRTIH VRAT 

Vabimo vas na dan odprtih vrat individualne, večgeneracijske pritlične hiše, ki se nahaja v Šentvidu pri Stični na Dolenjskem. Ogled bo možen v petek, 20.5.2022, med 14:00 in 18:00, ter v soboto, 21.5.2022 med 09:00 in 14:00.

Na dnevu odprtih vrat vam bomo z veseljem odgovarjali na vprašanja, s katerimi se srečujete ob reševanju vaših stanovanjskih potreb.

 

 

 

 

LESENA DOMAČIJA

Na dolenjskem podeželju sredi jase je svoje mesto našla večgeneracijska pritlična hiša, ki se s svojo obliko ter materiali neopazno zlije z okolico, a kljub temu privlači poglede in tako opozarja na svojo prisotnost. Zasnovali so jo v arhitekturnem biroju Tria studio, d. o. o.. Pod streho prekrasne sodobne hiše v idiličnem podeželskem okolju, bivajo člani treh generacij – poleg zakoncev, še njuna hči in stari starši. Družina, ki se že desetletja ukvarja s kmetijstvom, je vajena sobivanja, zato je bilo le to bistvenega pomena tudi pri oblikovanju novega domovanja. Pogledi hiše se razprostirajo na dolenjske ravnice, obdane z naravo in redko poseljeno podeželje. Velikost parcele in lokacijski pogoji so dopuščali veliko svobode pri zasnovi hiše.

V ospredju so prevladovale želje investitorjev po funkcionalnosti, odprtosti, svetlih prostorih ter uporabi lesa in naravnih materialov. Hiša je zgrajena v skoraj ničenergijskem sistemu Optimal, ki ga odlikuje odlična toplotna izolativnost zunanjega ovoja brez toplotnih mostov ter najvišja stopnja bivalnega udobja.

Glavna posebnost objekta je podolgovat pritlični del, ki predstavlja srce hiše z bivanjskimi prostori, pokrit z dvokapno streho, ki se mu na severni strani priključi del z ravno streho, namenjen garaži in servisnim prostorom. Dominantnemu belemu ometu se pridružuje lesena fasada, ki uspešno dopolnjuje vrzeli med steklenimi odprtinami in s svojo prisotnostjo poživi čelni fasadi. Kot dodatek zunanjo podobo zaključuje lesena podporna konstrukcija, ki je svojo obliko podedovala po konstrukciji lesenega objekta, ki je nekoč stal na tem območju. Kritina strehe je temno sive barve in tako poudari izstopajoč kontrast med fasado in streho. Ščepec modernizma dodajo zaprti napušči in velike steklene površine, ki na obisk vabijo naravno svetlobo in tvorijo zanimiv preplet svetlobe in senc. Posebnost hiše je tudi lesen strop v osrednjem delu hiše, ki poskrbi za domače vzdušje in toplino prostora.

Tlorisna površina objekta: neto 240,98 m2
Garaža: 47,62 m2
Projektivni biro: Tria studio, d. o. o.

 

RIHTER SVETUJE

Na dnevu odprtih vrat si boste lahko ogledali našo referenčno hišo ter se prepričali o kakovosti grajenih hiš Rihter. Naši strokovnjaki za montažno gradnjo vam bodo z veseljem predstavili celovitost naše ponudbe, od začetne ideje do ključa,  potek gradnje ter konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje visokokakovostnih in energetsko učinkovitih hiš Rihter.

Točne naslove za ogled hiše vam bomo poslali naknadno po elektronski pošti pred samim dogodkom. Število ogledov je omejeno, zato vam priporočamo, da se na dogodek čimprej prijavite. Prijavo opravite na spodnjem koledarju. Prijavite se lahko najkasneje do četrtka, 19.5.2022 do 24:00, oziroma do zapolnitve vseh mest.

Veselimo se vašega obiska!

Rihter d.o.o.