Novice / Dan odprtih vrat Ankaran
DAN ODPRTIH VRAT ANKARAN

Po kratkem zimskem premoru si boste lahko ponovno ogledali eno izmed naših hiš.  Tokrat za vas odpiramo vrata individualne pasivne hiše 147 v Ankaranu. 

Vabimo vas, da nas obiščete na DNEVU ODPRTIH VRAT, ki bo v petek, 17. 03. 2023, od 14:00 do 18:00 in v soboto, 18. 03. 2023, od 09:00 do 14:00 v Ankaranu. Ogledali si boste lahko moderno individualno pasivno hišo, razgibanega tlorisa z ravno streho, ki se nahaja na prekrasni lokaciji, s katere je čudovit razgled na našo slovensko obalo.

 

INDIVIDUALNA PASIVNA HIŠA 147

Glede na lokacijske danosti ter željo investitorja po moderni zasnovi objekta, smo v našem podjetju zasnovali pasivno montažno hišo z ravno streho. Zgrajena je v konstrukcijskem sistemu Pasiv, katerega odlikuje izvrstna toplotna izolativnost zunanjega ovoja brez toplotnih mostov in najvišja stopnja bivalnega udobja. Hiša ima 147 m2 bivalne površine. V spodnjem pritličnem delu se nahaja odprt dnevno bivalni prostor s kuhinjo, ki nudi neposreden stik z zunanjo teraso iz katere se odpira prečudovit razgled na slovensko obalo. Po montažnih stopnicah se nato povzpnemo v mansardo, kjer se nahajata dve spalnici, vsaka z ločeno kopalnico in garderobo, skozi celotno dolžino mansarde pa se razprostira tudi balkon.

Tlorisna površina objekta: neto 147  m2

NAPREDNE TEHNOLOŠKE REŠITVE

Vsi materiali, ki jih v podjetju Rihter uporabljamo pri montažni gradnji, so naravni in visoko izolativni, ki sledijo načelom trajnostne gradnje za zdravo, varčno in udobno bivanje. V podjetju Rihter v naše hiše že standardno vgrajujemo kompaktne naprave proizvajalca NILAN, ki združujejo vse potrebne komponente za ogrevanje/hlajenje, prezračevanje in pripravo sanitarne vode. Delujejo na principu povezovanja vseh naštetih komponent in tako dosegajo maksimalne izkoristke. Koncept je zasnovan na drugačen način kot pri ostalih sistemih ogrevanja. Kompaktna naprava po sistemu toplotne črpalke zrak–zrak odpadnemu zraku odvzema toploto in segreva vstopni zrak za prezračevanje (obrnjen sistem je poleti za pohlajevanje).

V okviru koncepta Zero energy  lahko katerokoli našo hišo nadgradimo še s sončno energijo, s katero bo vaša hiša postala popolnoma energetsko neodvisna in v celoti samozadostna.  Tako boste že od samega začetka bivanja  živeli praktično brez kakršnihkoli stroškov za električno energijo.

RIHTER SVETUJE

Na dnevu odprtih vrat vam bodo naši strokovnjaki za montažno gradnjo z veseljem predstavili celovitost naše ponudbe, od začetne ideje do ključa,  potek gradnje, konstrukcijske sisteme Rihter ter tehnologijo gradnje visokokakovostnih in energetsko učinkovitih hiš Rihter.

Točne naslove za ogled hiše vam bomo poslali naknadno po elektronski pošti pred samim dogodkom. Število ogledov je omejeno, zato vam priporočamo, da se na dogodek čimprej prijavite. Prijavo opravite na spodnjem koledarju. Prijavite se lahko najkasneje do četrtka, 16.03.2023 do 24:00, oziroma do zapolnitve vseh mest.

Veselimo se vašega obiska!

Rihter d.o.o.