Vabljeni na dan odprtih vrat 14. in 15. septembra

V petek, 14. 9. 2018 med 15:00 in 18:00 in v soboto, 15. 9. 2018  med 09:00 in 14:00 vas vabimo na ogled dveh individualnih hiš. Lokacija obeh je  Brezje pri Radovljici. 

Obe hiši sta  locirani v neposredni bližini v istem naselju, zato si ju bo mogoče ogledati istočasno. Arhitekturna zasnova hiš je prilagojena investitorjevim željam po funkcionalnosti, odprtosti ter udobnem in varčnem bivanju. Zgrajeni sta v izjemno varčnem nizkoenergijskem sistemu.  Kakovostna gradnja, naravni materiali in varčna tehnologija gradnje so značilnosti, ki dajejo Rihter hišam pečat sodobnega bivanja z minimalnimi stroški in visoko stopnjo bivalnega udobja. 

Obe hiši sta vseljeni, zato se je na ogled potrebno predhodno prijavitiPrijavite se lahko na spodnjem gumbu.

PRIJAVA

 

INDIVIDUALNA HIŠA 135

Predstavljena hiša je odličen primer po meri preoblikovane tipske hiše, ki smo jo do potankosti prilagodili potrebam in željam veččlanske družine. Na 135 m2 bivalne površine se v pritličju nahajajo bivalni prostor s kuhinjo in jedilnico, spalnica, soba za tehniko, manjša kopalnica in shramba pod stopniščem.  V mansardi so kar štiri otroške sobe, kopalnica in shramba. Dimenzije hiše so 10,80 m x 8,59 , streha je dvokapnica z naklonom 40°. Zgrajena je v visoko izolativnem nizkoenergijskem sistemu, toploto za ogrevanje in pripravo tople vode zagotavlja toplotna črpalka, za katero je investitor izpolnil pogoje Eko sklada za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev. Materiali uporabljeni pri gradnji hiše sledijo načelom trajnostne gradnje, saj nudijo izredno zdravo, varčno ter prijetno bivalno ugodje.

INDIVIDUALNA HIŠA 132 

Hiša 132 je klasična enodružinska hiša, ki jo je glede na svoje značilnosti mogoče umestiti v marsikatero slovensko okolje. Ima 132 m2 bivalne površine. V pritličju se nahaja bivalni prostor s kuhinjo in jedilnico,  soba za goste, tehnična soba, kopalnica, pod stopniščem pa je še manjši prostor za shrambo.  V mansardi je spalnica z ogromno garderobo, kopalnica ter dodatna soba. Dimenzije hiše so 10,80 m x 7,70 m, streha je  dvokapnica z naklonom 42°. Ogrevanje in prezračevanje v hiši se izvaja preko kompaktne naprave proizvajalca NILAN. Ta naprava zagotavlja najugodnejšo bivalno klimo brez dodatnih naprav z zelo nizkimi stroški, saj zaradi usklajenega delovanja komponent, hkrati skrbi za ogrevanje, pripravo sanitarne vode, prezračevanje in po potrebi še hlajenje. Za vgrajeno napravo je mogoče dobiti tudi nepovratna sredstva iz Ekosklada.

VAŠA. DO ZADNJE PODROBNOSTI.

Na dnevu odprtih vrat se boste lahko prepričali o vrhunskih tehnoloških rešitvah, ki jih vgrajujemo v naše hiše ter o individualnosti in prilagodljivosti našega načina gradnje. Naši strokovnjaki za montažno gradnjo vam bodo z veseljem podali vse informacije ter predstavili naše konstrukcijske sisteme za pasivno in nizkoenergijsko gradnjo. Izvedeli boste tudi vse o ogrevanju in prezračevanju v montažnih hišah.

Prosimo, da svojo prijavo pošljete najkasneje do petka 14.9.2018  do 10:00 ali po telefonu na številko 03 839 04 30. Točne naslove za ogled hiše vam bomo poslali naknadno po elektronski pošti pred samim dogodkom. Število ogledov  je omejeno, zato vam priporočamo, da se na dogodek čimprej prijavite.  Ogled hiše bo potekal vodeno z zaposlenimi v podjetju Rihter. Prosimo, da upoštevate navodila, ki jih boste prejeli ob vstopu v hišo.

Veselimo se vašega obiska!

Rihter d.o.o.