Prezračevanje v montažni hiše je pomembno!

V vseh montažnih hišah Rihter so vgrajeni  najboljši in najsodobnejši sistemi strojnih in elektroinštalacij. Ti sistemi poleg izbire naravnih materialov še dodatno izboljšujejo bivalno udobje, znižujejo električne energije in varujejo okolje.

Ene izmed najpomembnejših naprav v hiši so prezračevalni sistemi, ki jih praktično vgrajujemo v vse naše hiše. Sistem prezračevanja omogoča stalno kroženje zraka in hkratno ogrevanje pozimi ali hlajenje poleti. V teh montažnih hišah je tako ves čas svež zrak in konstantna temperatura, ki omogočata najvišjo stopnjo bivalnega udobja. Vsi bi se morali zavedati kako pomembno je imeti v hiši svež in prijeten zrak, saj ta dobro vpliva na zdravje in počutje. »Ne delamo si utvar, da smo boljši od narave, ampak poskušamo le delček prijetnih občutij vgraditi v vaše domov.«

V podjetju Rihter imamo glede tega prednost pred ostalimi, že dolga leta namreč vgrajujemo kompaktne naprave danskega proizvajalca Nilan.  To je naprava, ki združuje vse potrebne komponente za ogrevanje/hlajenje, prezračevanje in pripravo sanitarne vode v pasivni hiši in zaradi vseh naštetih komponent omogočajo najboljši izkoristek vložene energije. Deluje na principu povezovanja vseh naštetih komponent in tako dosega maksimalne izkoristke. Koncept je zasnovan na drugačen način, kot pri ostalih sistemih ogrevanja. Kakovostno izvedena montažna hiša rabi zelo malo energije za ogrevanje, zato lahko ogrevanje izvedemo kar s pomočjo prezračevanja, kjer kompaktna naprava po sistemu toplotne črpalke zrak-zrak odpadnemu zraku odvzema toploto in segreva vstopni zrak za prezračevanje (obrnjen sistem je poleti za pohlajevanje).

Več o ogrevanju in prezračevanju si lahko preberete TUKAJ