Najpogostejša vprašanja in nasveti Rihter

KAKŠNA je garancijska doba za postavljeno hišo?

Vse hiše Rihter imajo 35 let garancije na konstrukcijo in 3 leta na izvedbo.

KDAJ se dogovorimo o ceni hiše in o raznih doplačilih?

Za vsak projekt naredimo posebno ponudbo, v kateri je že pred podpisom pogodbe točna specifikacija del, tako da lahko točno vidite, kaj vse je zajeto v ceni. Zaradi transparentnosti naših ponudb in možnosti izbire vrednosti posameznih materialov do doplačil običajno ne prihaja.

Izjeme so primeri, ko na željo stranke izvedemo dodatna dela ali dela z dražjimi materiali, za katera vnaprej pripravimo ponudbo.

KAKŠNI so plačilni pogoji za izdelavo montažne hiše?

Naše podjetje uspešno sodeluje s poslovnimi partnerji na področju bančništva oz. kreditiranja. Največ sodelujemo s Sparkasse, NLB in Hranilnico LON. Strankam lahko tako pomagamo pri pridobitvi ugodnih kreditov, prav tako pa smo prilagodljivi glede plačilnih pogojev, ki jih na željo stranke oziroma zahteve banke prilagajamo.

KAJ vse vključuje hiša na ključ?

Hiša na ključ vključuje vse razen notranje opreme, svetil, zunanjih vodov … Betonska dela lahko vključimo v izvedbo na ključ, lahko pa ta del pripravite s svojim izvajalcem.

ALI SO v ceno vključena vsa potrebna dovoljenja ali jih je potrebno naknadno doplačati?

Za večino strank pridobimo tudi vso potrebno dokumentacijo za pričetek gradnje in tudi vso dokumentacijo za izvedbo, kar pa prvotno definiramo v ponudbi oz. pogodbi.

KOLIKO časa traja montaža hiše?

Elementi sten, stropov in strehe so postavljeni v prvih dveh ali treh dneh. Hišo, zgrajeno do 4. gradbene faze, dokončamo v dveh do treh mesecih, hišo, zgrajeno na ključ, pa v šestih mesecih od pričetka montaže.

KAKO poteka prevoz montažne hiše do gradbišča?

Hiša se v proizvodnji izdela po posameznih montažnih elementih (stene, stropi, ostrešje), ki se naložijo na kamion oz. na vlačilec, odvisno od velikosti hiše in možnosti dostopa.
Največja dolžina stene, ki jo lahko natovorimo, je 12,5 metra.

ALI izdelate hišo po načrtu kupca?

Podjetje Rihter je znano po kakovostni individualni gradnji. S svojim znanjem in izkušnjami smo pripravljeni izvesti še tako zahtevne projekte najuglednejših arhitekturnih hiš. Seveda pa gradimo hiše tudi po načrtih, ki jih s pomočjo naših arhitektov definiramo skupaj s stranko. Zato bi lahko rekli, da je praktično vsaka Rihter hiša unikat.

ALI je možna gradnja montažne hiše na obali?

V podjetju Rihter imamo izkušnje z gradnjo na območjih z različnimi klimatskimi posebnostmi. Znamo se prilagoditi in svetovati pravilen izbor materialov ter pravilen pristop in način gradnje, da bo hiša ustrezala tudi zahtevnejšim klimatskim razmeram in drugim značilnostim okolja, v katerem bo hiša stala.
Klimatske razmere na obali zahtevajo tudi prilagajanje načina gradnje in vgrajenih materialov. Zaradi burje, soli in drugačnih temperatur ljudje na Primorskem že stoletja gradijo drugače.
Naše podjetje se prilagaja svojim strankam in tako izvedba objekta, ki zagotavlja kvalitetno in udobno bivanje, ni vprašljiva.

KJE in KAKO začeti z gradnjo hiše?

V sodobnem svetu je čas faktor, ki postaja za posameznike neprecenljiv. V našem podjetju se tega zavedamo in vam lahko pomagamo na poti do vašega novega doma – od idejne zasnove do predaje ključa.
Za nas in vas bo najbolje, da kontaktirate našo prodajo. V kolikor imate vsaj določene predstave in želje po novem domu, vam bomo znali svetovati. Če pa imate že kakšno skico ali celo izris ideje, kako bi izgledala vaša sanjska hiša (dimenzije, razporeditev prostorov…), vam bomo z našimi arhitekti z veseljem pomagali pri dokončanju načrtov in vam pripravili točno ponudbo.

Pokličite nas in pot do vaše hiše bo veliko krajša!