Nastanek in razvoj

Podjetje Rihter je bilo ustanovljeno leta 1990 v Gornjem Gradu.

Naše podjetje Rihter je z dolgoletno tradicijo gradnje montažnih hiš postalo eden izmed najpomembnejših proizvajalcev pasivnih in nizkoenergijskih hiš, saj pod našim okriljem gradimo okolju prijazne in energijsko varčne objekte. Že vse od leta 1990 smo na trgu zasidrani kot kupcem prijazno, kakovostno in priznano podjetje, s katerim smo si že odprli vrata na tuje trge, kjer še dodatno izpopolnjujemo naše znanje in izkušnje.

Pečat podjetja Rihter, ki smo mu dali ime »Naša hiša«, zaznamuje vsako hišo, ki jo postavimo – od tega je približno 60 % hiš zgrajenih v Sloveniji in vse slovijo po vrhunski kvaliteti in arhitekturni dovršenosti. Les, ki predstavlja osnoven gradbeni material, pa v hišo vnaša občutek pristnosti in topline narave. 

»NAŠA HIŠA« JE VODILNI SLOGAN NAŠEGA PODJETJA ŽE OD ZAČETKA DELOVANJA, KI SEGA V LETO 1990.

Slogan izraža naše poslanstvo, da vam zgradimo prijeten dom, ki ste si ga vedno želeli. »Naša hiša« namreč pomeni dom, ki združuje visoke standarde kakovosti v skladu z vašimi željami in vašimi potrebami, in je kraj, kjer boste občutili udobje bivanja na najvišji ravni. Je naša skupna pot, ki nas bo po korakih vodila do enega cilja – uresničitve vaših sanj po izgradnji toplega doma za vas in vaše najdražje. Od prvega dne do danes smo popolnoma predani strokovnosti, željam arhitektov, novim tehnološkim spoznanjem, trendom gradnje in predvsem vam, cenjeni kupec. Skozi leta neprestanega razvoja smo v našem podjetju razvili kvalitetne in tehnološko dovršene konstrukcijske sisteme. Postavili smo številne nizkoenergijske in pasivne stavbe, s katerimi smo z največjim veseljem zadovoljili želje še tako zahtevnih kupcev. Svobodna arhitekturna zasnova in najboljši tehnološki sistemi gradnje omogočajo gradnjo po vaših željah. Vsaka vaša želja, ki jo v skladu z visokimi standardi kakovosti in arhitekturne dovršenosti tudi uresničimo, je za nas navdih. Moderno, minimalistično z ravnimi linijami in odrazom karakterja ali pa preprosto klasično in
prijetno sproščeno s pridihom domačnosti.

Iz majhnega družinskega podjetja smo zrasli v prepoznavno podjetje, ki se je s svojim znanjem, strokovnostjo in prodornostjo uveljavilo tako na domačem kot tudi na tujih trgih. Prisotni smo na zahtevnih tržiščih Italije, Francije, Švice, Nemčije, Avstrije in Hrvaške. Naša dolgoletna tradicija nas tako uvršča med prepoznavnejše graditelje stanovanjskih stavb in drugih objektov, ki jih za vas gradimo v nizkoenergijskem in pasivnem standardu montažne gradnje.

Našo kakovost potrjujejo številni pridobljeni certifikati za vse konstrukcijske sisteme, s katerimi zagotavljamo, da je gradnja hiše z našo tehnologijo prava izbira. Med vsemi pridobljenimi certifikati je najpomembnejša Evropska tehnična ocena, ki je podlaga za označevanje hiš z znakom CE. Izpostavili bi tudi sistemski certifikat Passivhaus Instituta, s katerim dokazujemo, da so naše pasivne stavbe grajene v skladu z najvišjimi energetskimi standardi.

Pri gradnji uporabljamo kakovostne naravne in okolju prijazne materiale. Les kot naraven material je vgrajen v osnovni konstrukciji, stavbnem pohištvu, lahko pa ga uporabimo tudi kot arhitekturni dodatek tako v bivalnem kot tudi na zunanjem fasadnem delu objekta. Skrbno načrtovan in nadzorovan proces gradnje z vnaprej rešenimi detajli in certificiranimi vgrajenimi materiali daje »Naši hiši« trajno vrednost in dobro naložbo za prihodnost. »Naša hiša« bo v svojem dolgem življenjskem ciklu porabila zelo malo energije in posledično blagodejno vplivala tako na vaše stroške kot na okolje. Za vse navedeno skrbi usposobljena in motivirana skupina zaposlenih, ki stalno izboljšuje sistem dela, sisteme in procese gradnje ter ustvarja nove arhitekturne zamisli, vse z jasnim ciljem, da moramo biti vsak dan boljši in vsaka hiša popolnejša. Naše predano delo, znanje in izkušnje želimo deliti z vami in vam tako zgraditi prijeten dom, ki mu bomo
lahko s ponosom rekli »Naša hiša«.