Dnevi odprtih vrat 10. 11. in 11. 11. 2017

Vabimo vas na DAN ODPRTIH VRAT, ki bo v petek 10. 11. 2017 od 13:00 do 16:00 ter v soboto 11. 11. 2017 od 10:00 do 16:00. 

V okviru dnevov pasivnih hiš, ki ga vsako leto pripravlja Konzorcij pasivnih hiš, Fakulteta za arhitekturo in Eko sklad j.s. vas vabimo na ogled dveh pasivnih hiš Rihter. 

HIŠA 204 – LJUBLJANA-RUDNIK 

V petek 10.11. med 13:00 in 16:00 in v soboto 11. 11. med 10:00 in 16:00 vas vabimo na dan odprtih vrat v Ljubljano, kjer bomo predstavili našo individualno pasivno hišo 204. Gre za večjo, moderno enodružinsko hišo, v kateri se nahajajo razkošni prostori primerni za vse, ki želijo nekoliko več.  Hiša je razdeljena na večje stanovanje namenjeno bivanju štiri ali petčlanske družine ter manjše ločeno stanovanje za goste. Večji enodružinski del obsega razkošne bivalne prostore z ogromnimi steklenimi površinami, ki sredi mesta omogočajo neposreden stik s koščkom narave. V spodjem pritličnem delu se nahaja dnevni prostor, kuhinja, jedilnica, tehnični prostor in wc ter ločeno stanovanje za goste z manjšo kuhinjo, jedilnico in kopalnico. Nadstropje obsega spalnico z lastno kopalnico, dve otroški sobi, večjo sobo za druženje in dodatno kopalnico. V delu za goste pa sta dodatno še dve sobi.  Hiša je moderno zasnovana v  podolgovat pravokotnik dim. 17,82 m x 7,96 m. Streha je enokapnica z minimalnim naklonom 7°.  Izvedena je v pasivnem sistemu z vključenim prezračevalnim sistemom, zato izpolnjuje vse pogoje za pridobitev sredstev iz Ekosklada.  

Hiša se bo ogrevala in prezračevala preko kompaktne naprave proizvajalca NILAN. Ta naprava zagotavlja najugodnejšo bivalno klimo brez dodatnih naprav z zelo nizkimi stroški, saj zaradi usklajenega delovanja komponent, hkrati skrbi za ogrevanje, pripravo sanitarne vode, prezračevanje in po potrebi še hlajenje. Trenutno je hiša dokončana do IV. podaljšane faze, zato bo na ogledu mogoče videti vse detajle, ki so pomembni pri gradnji nizkoenergijskih in pasivnih hiš. 

Za ogled se je potrebno prijaviti. To lahko storite na spodnjem gumbu. 

PRIJAVA

 

HIŠA 123 – LJUBLJANA-ROŽNA DOLINA

V soboto 11. 11. bomo istočasno med 10:00 in 16:00 v Rožni dolini predstavili tipsko hišo 123 izvedeno prav tako v pasivnem standardu in že vseljeno. Hiša je tlorisnih dimenzij 10,00 m x 7,70 m. Vsi prostori so optimalno izkoriščeni in omogočajo udobno bivanje na manjši kvadraturi. V spodnjem delu hiše se nahaja osrednji bivalni prostor s kuhinjo in jedilnico, kabinet ter utiliti, v zgornjem nadstropju pa sta poleg spalnice z večjo garderobno sobo  še kopalnica in dve otroški sobi.   Streha je enokapnica z naklonom 5° pokrita s pločevinasto strešno kritino. Hiša nudi ogromno različnih rešitev, na podlagi katerih lahko ugodimo različnim željam lastnikov. Zaradi enostavne in racionalne zasnove je lahko odlična izbira za nakup visokokakovostne in cenovno ugodne hiše. 

Tudi ta hiša se ogreva in prezračuje s pomočjo kompaktne naprave NILAN. Zgrajena je v sistemu Optimal + in skupaj z vgrajenim prezračevanjem v okviru kompaktne naprave izpolnjuje pogoje za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev Ekosklada. Hiša je vseljena, zato bo ogled potekal vodeno skupaj z našimi zaposlenimi. Prosimo, da ob vstopu v hišo upoštevate navodila za ogled. 

Za ogled se je potrebno prijaviti. To lahko storite na spodnjem gumbu. 

PRIJAVA

 

 

Na dnevih odprtih vrat se boste lahko prepričali o vrhunskih tehnoloških rešitvah, ki jih vgrajujemo v naše hiše. Naši strokovnjaki za montažno gradnjo vam bodo z veseljem podali vse informacije ter predstavili naše konstrukcijske sisteme za pasivno in nizkoenergijsko gradnjo. Izvedeli boste tudi vse o ogrevanju in prezračevanju.

Točne naslove za ogled hiše vam bomo poslali naknadno po elektronski pošti pred samim dogodkom. Število ogledov  je omejeno, zato vam priporočamo, da se na dogodek čimprej prijavite.  Prijave za ogled hiše so možne do 9. 11. 2017 .

Veselimo se vašega obiska.

Rihter d.o.o.