Vabimo vas na dan odprtih vrat v Ljubljano

HIŠA S POSEBNIM DELOM ZA GOSTE

V petek, 9.11. med 15:00 in 18:00 in v soboto, 10. 11. 2018 med 09:00 in 15:00, vas vabimo na dan odprtih vrat v Ljubljano, kjer bomo predstavili našo individualno pasivno hišo 204.

Gre za večjo, moderno enodružinsko hišo, v kateri se nahajajo razkošni prostori primerni za vse, ki želijo nekoliko več. Hišo so zgradili skladno z lokacijskimi pogoji in željah investitorja. Razdeljena je na večje stanovanje namenjeno bivanju štiri- ali petčlanske družine ter manjše ločeno stanovanje za goste. Osrednji enodružinski del obsega večji bivalni prostor z ogromnimi steklenimi površinami, ki sredi mesta omogočajo neposreden stik s koščkom narave. V pritličnem delu so dnevni prostor, kuhinja, jedilnica, tehnični prostor in sanitarije. V nadstropju so spalnica z lastno kopalnico, dve otroški sobi, večja soba za druženje in dodatna kopalnica.

V delu za goste z lastnim zunanjim vhodom so v pritličju manjša kuhinja, jedilnica in kopalnica, v nadstropju pa dve sobi. Hiša z enokapno streho je moderno zasnovana v podolgovat pravokotnik. Dolga je 17,82, široka pa 7,96 metra. Hiša je izvedena v pasivnem sistemu Rihter Pasiv z vključenim prezračevalnim sistemom, zato izpolnjuje vse pogoje za pridobitev nepovratne subvencije s strani Ekosklada. 

VRHUNSKE TEHNOLOŠKE REŠITVE ZA UDOBNO BIVANJE

Ves toploten ovoj predstavljene hiše je visoko toplotno izolativen brez toplotnih mostov. Vgrajeno je energijsko učinkovito stavbno pohištvo s toplotno prehodnostjo Uw ≤ 0,9 W/m2K. Izračun letne potrebne energije za ogrevanje, s programom PHPP ob upoštevanju meteoroloških podatkov za mesto Ljubljana, znaša 13 kWh/m2a, s čimer so na razpisu Eko Sklada lahko pridobili za nepovratno subvencijo v višini 80 evrov na kvadratni meter neto tlorisne površine.

Hiša se  ogreva in prezračuje preko kompaktne naprave proizvajalca NILAN. Ta naprava zagotavlja najugodnejšo bivalno klimo brez dodatnih naprav z zelo nizkimi stroški, saj zaradi usklajenega delovanja komponent, hkrati skrbi za ogrevanje, pripravo sanitarne vode, prezračevanje in po potrebi še hlajenje.

Hiša je vseljena, zato se je na ogled potrebno prijaviti. To lahko storite na spodnjem gumbu.

 PRIJAVA

Točne naslove za ogled hiše vam bomo poslali naknadno po elektronski pošti pred samim dogodkom. Število ogledov  je omejeno, zato vam priporočamo, da se na dogodek čimprej prijavite.  Ogled hiše bo potekal vodeno z zaposlenimi v podjetju Rihter. Prosimo, da upoštevate navodila, ki jih boste prejeli ob vstopu v hišo.

Veselimo se vašega obiska. 

Rihter d.o.o.